Nieuwsbrieven uit Gobabis

 

Nieuwsbrief - 4 november 2021

In ons huis hebben we de gewoonte om met regelmaat op te noemen waar we dankbaar voor zijn. Adam en Zoë doen mee met deze oefening en het is zo mooi om te horen voor welke dingen zij de Heere kunnen danken.

Het is voor ons belangrijk om naar de lichtpuntjes te blijven kijken, omdat het zo makkelijk is om moedeloos te worden als we kijken naar alles rondom ons.
Soms vraag ik me af waarom ik me zorgen maak, want God verandert niet en zal ook nooit veranderen. Hij is een God van wonderen en Hij geeft ons een beloofte in Zijn Woord:
Psalm 33:18 en 19
'Zie, het oog van de HEERE is over wie Hem vrezen, op hen die op Zijn goedertierenheid hopen, om hun ziel te redden van de dood en hen in het leven te behouden, wanneer er honger is.'
Dit geeft rust en vertrouwen in de toekomst omdat we een Levende God dienen!

 

Lighthouse
Wij zijn dankbaar dat we ons huis kunnen blijven openstellen voor de mensen die het nodig hebben. Huidiglijk wonen de twee jongeren nog bij ons en in de afgelopen paar weken hebben we weer 2 baby’s opgevangen. Zodra de sponsorkinderen terug zijn in het dorp verwachten we weer een aantal kinderen om te komen spelen. Ze kwamen in het begin elke dag, maar dat was een beetje te veel voor ons i.v.m. ander werk. Dus nu is de afspraak dat ze 2x in de week komen en dan gaan ze na de lunch weer naar huis. 2x in de week feest voor deze jongens :)!

Babybox
Wij zijn dankbaar dat de babybox al een aantal positieve gesprekken heeft opgebracht. Huidiglijk zijn we in contact met een moeder die haar kindje na de geboorte wil weggeven. Het is heel dubbel om haar in dit proces te begeleiden, omdat we eigenlijk willen dat elk kindje bij de biologische moeder moet opgroeien maar in haar situatie begrijpen we ook haar besluit. Ondanks dat we hebben geprobeerd om haar op andere gedachten te brengen en haar hulp aan te bieden ook voor wanneer het kindje geboren is, wil ze nog steeds haar kindje opgeven voor adoptie.

Donaties
Ons huis is momenteel vol met donaties, want in de afgelopen paar weken hebben we erg veel kleren, voedsel en flesjes gekregen om uit te delen. Het kwam weer op het juiste moment binnen, want onze voorraad was weer klaar. We zijn zo dankbaar dat de Heere precies weet wat we wanneer nodig hebben!

 

Sponsorprogramma
We zijn dankbaar voor het sponsorprogramma dat grotendeels door de mentors gedaan wordt. Wij ontmoeten de mentors op een wekelijkse basis en bespreken samen de situaties van de kinderen, maar de meeste dag tot dag taken worden door hen gedaan. Het is fijn om op deze manier lokale mensen 'op te leiden' om gemeenschapswerk te doen. Het is ook fijn om te zien dat de sponsorkinderen een plek hebben waar ze naar toe kunnen voor huiswerkbegeleiding die bij de Light for the Children school aangeboden wordt en waar de kinderen ook een maaltijd krijgen.

Gebed
Jac-Louis woont sinds een paar weken twee verschillende gebedsbijeenkomsten bij van mensen in het dorp en dat zijn bemoedigende momenten. Bidden mogen we overal doen en daar is geen limiet aan verbonden. Gebed geeft rust en vrede en door Zijn genade geeft het ook vaak wijsheid over een besluit dat er genomen moet worden. Op die manier zijn we nooit richtingloos, al weten we niet altijd gelijk wat we moeten doen, maar dan wachten we het af en vertrouwen we de Heere voor helderheid én Hij is getrouw!

Rust
We waren bevoorrecht om een paar dagen bij de zee door te brengen en tot rust te komen. Dit was heel speciaal en hebben we allemaal enorm genoten, langs het water lopen, steentjes in het water gooien, kijken naar alle golven en heerlijk in het zand zitten en spelen. Wat wil je nog meer? 
De rust en ruimte bij de oceaan heeft ons goed gedaan en weer gereed gemaakt om verder te gaan met ons werk.

Sinds gister hebben we voor 3 weken twee Nederlandse vrijwilligers bij ons in huis en dat is fijn. Wij 4 van Rooyens krijgen weer een gelegenheid om Nederlands te leren praten ;) en het is ook fijn om te kunnen delen in ons werk en ervaring hier in Gobabis.

 

We willlen iedereen bedanken voor de betrokkenheid in welke vorm dan ook en wensen iedereen wijsheid toe en de nabijheid van onze Hemelse Vader! Hij leeft, ook in deze tijden!

Lieve groet van ons allemaal,
Jac-Louis, Gijsbertha
Adam en Zo
ë