Babyluik geplaatst

15 december 2021

Begin september is het babyluik geplaatst. Met onze dank aan alle gevers en aan God die de harten neigde. 

Gijsbertha schrijft: "Het babyluik is sind begin september in werking. We hebben bij de verschillende klinieken binnen en buiten het dorp Gobabis en bij het ziekenhuis in het dorp de poster opgehangen over het babyluik. We krijgen regelmatig een sms of een telefoonoproep met vragen over hoe het te werk gaat en of de moeders hulp kunnen krijgen. Dit is elke keer weer een gelegenheid om de moeder te begeleiden en het evangelie met de moeder te delen. We hebben huidiglijk contact met 4 moeders die mogelijk hun kindje na de geboorte willen afstaan vanwege hun huidige omstandigheden. Tijdens de begeleiding van één moeder heeft zij toch besloten om haar kindje te houden. Deze moeder wordt nu door een collega van ons begeleid om te verzekeren dat zij en het kindje het goed blijven doen en zodra zij toch hulp bij de zorg voor het kindje nodig heeft, kunnen we op tijd inspringen. 

We zijn dankbaar voor deze nieuwe manier van uitreik naar de mensen met een behoefte aan hulp. Door alle telefonische navraag die we krijgen, hebben we besloten om de middelbare scholen te bezoeken (soms doen we het zelf of we sturen andere gelovige mensen erop af) en daar sessies met de leerlingen te houden over het maken van verantwoordelijke keuzes. Deze sessies zijn eigenlijk maar momenten van het Evangelie delen en dit maken we ook praktisch door te kijken naar hun levensomstandigheden en hoe de leerlingen de juiste Bijbelse besluiten kunnen maken rondom, vriendschap, relaties, zwangerschap, abortus, drugs, alcohol etc, etc. We hebben inmiddels 3 sessies bij 2 verschillende scholen gehad en goede terugvoer van leerlingen gekregen. Wij zijn dankbaar dat we op die manier ook een verschil kunnen maken."

Stukje geschiedenis

november 2020 - bericht van Gijsbertha

Babybox
Omdat er in Namibië nu hard gewerkt wordt onder de lokale bevolking om de abortuswet tegen te gaan, willen wij graag een alternatief bieden voor de moeders die niet voor hun kindje kunnen of willen zorgen. 
Wij zijn bezig met het zoeken van sponsors, zodat wij de babybox bij ons in de muur van ons huis kunnen laten bevestigen. Er is een offerte gemaakt; de totale kosten bedragen € 900,-. 

Volgens de wet is het toegestaan om je kindje op een veilige plek achter te laten.Zodra er een kindje in de box gelegd is, heeft de moeder 6 weken de tijd om het kindje terug te vragen. Na 6 weken en geen reactie van de moeder of familie, wordt het kindje opgegeven voor pleegzorg/adoptie. 
Dit proces hopen wij zelf te kunnen hanteren zodra mijn registratie als maatschappelijk werker helemaal rond is.

December: Inmiddels hebben we van mensen uit Namibië al € 225,00 gekregen voor dit project!

 

mei 2021 -  bericht van Gijsbertha

"Inmiddels hebben we al heel wat giften binnen gekregen voor de babydropbox. We zijn hier heel blij mee. Onlangs is er nog een pasgeboren levenloze baby gevonden die waarschijnlijk door de moeder in wanhoop levend was achtergelaten. Met dat soort berichten wensten wij dat de babybox er al was, want dan had deze moeder haar kindje misschien op een legale manier weggegeven.
We hopen dat het hele bedrag (€ 800,00) binnen is, voordat wij terug gaan naar Namibië, zodat we dit project gelijk kunnen oppakken zodra we terug zijn. 
Wij kijken er erg naar uit om op deze manier een verschil te kunnen maken. Wij zijn ook erg dankbaar voor elke bijdrage." Tot zover Gijsbertha.

We zijn heel blij dat we u kunnen melden dat we inmiddels € 600,00 binnen hebben gekregen voor dit mooie project! Bovendien zijn de totale kosten met € 100,00 gedaald vanwege een gunstiger offerte die ze hadden gekregen.

Onze hartelijke dank; ook aan alle gevers uit Namibië.

 

juni 2021
We zijn blij u te kunnen melden dat er inmiddels een bedrag binnen is van € 1050,00. Dit is meer dan we aanvankelijk hadden gehoopt. Daarom hebben Jac-Louis en Gijsbertha besloten toch te kiezen voor het bedrijf dat iets duurder is. Dit bedrijf heeft namelijk al meerdere babyluiken geplaatst in Namibië. De totale kosten bedragen nu, inclusief bijkomende kosten, € 1050,00.
We willen alle gulle gevers hartelijk bedanken voor hun giften.