Babyluik

29 september 2021
Met dank aan onze donateurs die zorgden voor voldoende finaniën kunnen we u melden dat in de afgelopen weken het babyluik is geplaatst. Gijsbertha schrijft:

Inmiddels is de babybox geplaatst en kan de box gebruikt worden. In Gobabis hangt de poster in het ziekenhuis op verschillende plekken en bij de twee klinieken.We moeten nog regelen dat de posters ook bij de klinieken buiten het dorp worden opgehangen.
We vertrouwen dat de moeder die echt in een noodsituatie zit, de vrijmoedigheid heeft om haar kindje op deze manier een betere toekomst te geven. Op deze manier bieden we een alternatief voor abortus en verwaarlozing!

juni 2021
We zijn blij u te kunnen melden dat er inmiddels een bedrag binnen is van € 1050,00. Dit is meer dan we aanvankelijk hadden gehoopt. Daarom hebben Jac-Louis en Gijsbertha besloten toch te kiezen voor het bedrijf dat iets duurder is. Dit bedrijf heeft namelijk al meerdere babyluiken geplaatst in Namibië. De totale kosten bedragen nu, inclusief bijkomende kosten, € 1050,00.
We willen alle gulle gevers hartelijk bedanken voor hun giften. 

 

mei 2021 -  bericht van Gijsbertha

"Inmiddels hebben we al heel wat giften binnen gekregen voor de babydropbox. We zijn hier heel blij mee. Onlangs is er nog een pasgeboren levenloze baby gevonden die waarschijnlijk door de moeder in wanhoop levend was achtergelaten. Met dat soort berichten wensten wij dat de babybox er al was, want dan had deze moeder haar kindje misschien op een legale manier weggegeven.
We hopen dat het hele bedrag (€ 800,00) binnen is, voordat wij terug gaan naar Namibië, zodat we dit project gelijk kunnen oppakken zodra we terug zijn. 
Wij kijken er erg naar uit om op deze manier een verschil te kunnen maken. Wij zijn ook erg dankbaar voor elke bijdrage." Tot zover Gijsbertha.

We zijn heel blij dat we u kunnen melden dat we inmiddels € 600,00 binnen hebben gekregen voor dit mooie project! Bovendien zijn de totale kosten met € 100,00 gedaald vanwege een gunstiger offerte die ze hadden gekregen.

Onze hartelijke dank; ook aan alle gevers uit Namibië.

 

november/december -  bericht van Gijsbertha

Babybox
Omdat er in Namibië nu hard gewerkt wordt onder de lokale bevolking om de abortuswet tegen te gaan, willen wij graag een alternatief bieden voor de moeders die niet voor hun kindje kunnen of willen zorgen. 
Wij zijn bezig met het zoeken van sponsors, zodat wij de babybox bij ons in de muur van ons huis kunnen laten bevestigen. Er is een offerte gemaakt; de totale kosten bedragen € 900,-. 

Volgens de wet is het toegestaan om je kindje op een veilige plek achter te laten.Zodra er een kindje in de box gelegd is, heeft de moeder 6 weken de tijd om het kindje terug te vragen. Na 6 weken en geen reactie van de moeder of familie, wordt het kindje opgegeven voor pleegzorg/adoptie. 
Dit proces hopen wij zelf te kunnen hanteren zodra mijn registratie als maatschappelijk werker helemaal rond is.

December: Inmiddels hebben we van mensen uit Namibië al € 225,00 gekregen voor dit project!

 

Foto's van babyluiken elders in Namibë