Brief van Gijsbertha

Onderstaande brief van Gijsbertha is een terugblik op hun moeilijke omschakeling na hun verlofperiode in Nederland. Ook vertelt ze hoe ze vooruit kijkt naar de toekomst en wat hun grote wens is. Dit als antwoord op vragen vanuit het bestuur. (Gijsbertha heeft ingestemd met de plaatsing van haar persoonlijke verhaal op onze website.) 

 

"Daar zit ik dan, beetje laat maar overdag is het huidiglijk een uitdaging om administratie te doen. 

Het gaat gelukkig heel wat beter met ons. Het gemis blijft en daar moeten we gewoon weer mee leren leven. Het voelt een beetje zoals rouw.

Wij denken dat de moeilijke omschakeling kwam door een paar dingen.

1) We waren in Nederland nergens als gast maar woonde echt zelf in Nederland, dit maakte het verblijf bijzonder goed, ook doordat we mensen konden ontvangen. En Adam en Zoë die hun eigen plekje hadden en genoten van hun 'eigen' Nederlandse huis.

2) Andere reden is denken we doordat Adam en Zoë hun Nederlandse familie en vrienden zo hebben genoten, Adam en Zoë waren echt deel van ons verblijf daar en missen die aanspraak nu. Ze praten nog elke dag over Nederland.

3) Doordat we zolang weg waren uit het werk moesten we ook weer onze draai zien te vinden. Dit was moeilijker omdat we nog nooit zolang zijn weg geweest.   

4) We missen hier een echt netwerk. We hebben kennissen/vrienden maar het is toch heel anders. Ons netwerk blijven we missen. Het zijn echt twee werelden en het is heel moeilijk om daar een goede balans in zien te vinden hoe wij dit kunnen delen met ons netwerk. Veel mensen hebben geen idee hoe het er eigenlijk echt aan toe gaat.

 

Wat betreft de toekomst, 

Ja, we hebben allebei wel het idee dat we hier voor lang termijn zullen zijn. Om eerlijk te zijn hebben we geen ideeen over een mogelijke andere vorm van werk voor ons. We ervaren echt dat we hier moeten zijn en daar hadden we nog altijd vrede mee, ook toen we weer moesten wennen na ons verblijf in Nederland. Ookal zouden we onszelf graag dichtbij onze familie willen zien, we hebben geen vrede om daar werk van te maken. 
 
We zouden enorm graag collega's,  mede geloviges willen hebben die samen met ons dit werk op lang termijn zouden willen doen. Die ook een roeping ervaren. We hebben een huisje op ons erf die we er mogelijk voor zouden kunnen gebruiken. Mensen die voor ten minste 2 jaar zich willen geven voor dit project. Engels kunnen praten en een rijbewijs hebben.
 
Ik hoop dat het goed met jullie gaat.
 
Lieve groet,
 
Gijsbertha